Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Poel soleert naar derde zege in Ronde van Vlaanderen

31 mrt 2024, 16:33

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De wereldkampioen van Alpecin-Deceuninck ging er op de door de regen spekgladde Koppenberg, zo'n 40 kilometer voor de finish, alleen vandoor en bereikte met een riante voorsprong de finish in Oudenaarde.

Van der Poel won de belangrijkste Vlaamse wielerklassieker eerder in 2020 en 2022. Vorig jaar werd de 29-jarige Nederlander tweede achter Tadej Pogacar. De Sloveen ontbrak dit jaar, net als de Belg Wout van Aert die woensdag in de voorbereidingskoers Dwars door Vlaanderen zwaar ten val kwam.

De koers over 270 kilometer telde zeven kasseistroken en liefst zeventien hellingen.

Johan Derksen liet zich vorig jaar in gesprek met Noa Vahle lovend uit over Mathieu van der Poel: "Er is momenteel geen grotere sporter in Nederland." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.