Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Poel senior geschrokken van arrestatie Mathieu: 'Zo is hij niet opgevoed'

Van der Poel senior geschrokken van arrestatie Mathieu: 'Zo is hij niet opgevoed'

25 sep 2022, 13:50

Mathieu van der Poel moest zondag na 30 km afstappen in de WK-wegrace nadat hij 's nachts enkele uren had doorgebracht op het politiebureau. Vader Adrie van der Poel werd met dat nieuws zondagmorgen wakker.

Dat vertelt Van der Poel senior in de radiouitzending van Omroep Brabant. Volgens Mathieu werd hij uit zijn slaap gehouden door een aantal kinderen op de gang van het hotel. "Zij vonden het nodig om continu aan te kloppen, terwijl ik wou slapen voor een belangrijke dag. Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb ze niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna hebben ze de politie gebeld en werd ik meegenomen", aldus zijn verklaring.

Het nieuws kwam hard binnen bij vader Adrie. Hij begrijpt niet dat het zó kon misgaan in het hotel. "De UCI (internationale wielerbond) doet helemaal niks wat betreft huisvesting van de renners tijdens wedstrijden", weet hij. Het hotel waar Mathieu en zijn teamgenoten overnachtten werd geregeld door de Nederlandse bond (KNWU).

"Ik ga er vanuit dat er vooraf een verkenning is geweest en gezocht is naar een geschikt hotel." Echter is Adrie ook van mening dat er een verantwoordelijkheid ligt bij ouders. "Als je in een hotel zit moet je ook op kinderen letten."

Van der Poel wordt verdacht van mishandeling van twee meisjes van 13 en 14 jaar. Zij zouden zijn geduwd, een van de twee heeft daar een kleine schaafwond aan overgehouden. Hij moet ten minste tot en met aankomende dinsdag in Australië blijven, als hij voor de rechter moet verschijnen. "Maar die rechtszaak is denk ik meer een formaliteit. Ik geloof het verhaal van Mathieu en hij heeft die kinderen niet geduwd. Zo is hij namelijk niet opgevoed", aldus Adrie zelfverzekerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.