Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Plas weerspreekt 'mediastilte' Rutte na bedreigingen: 'Als één van de eersten...'

Van der Plas weerspreekt 'mediastilte' Rutte na bedreigingen: 'Als één van de eersten...'

28 juli 2022, 23:55

Caroline van der Plas heeft wel degelijk steunbetuigingen gekregen van ministers naar aanleiding van de ernstige bedreigingen aan haar adres. Op sociale media ontstond ophef over het uitblijven van een statement, wat volgens de leider van de BoerBurgerBeweging onzin is. Dat laat ze donderdagavond weten op Twitter.

"Mark Rutte en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (minister van justitie en veiligheid) hebben mij vandaag persoonlijk gebeld", aldus Van der Plas. "Rutte zelfs als één van de eersten. Misschien hebben ze niets gezegd op Twitter, maar hun telefoontje waardeer ik erg. Inhoudelijk zullen we het waarschijnlijk niet snel eens zijn, maar wil wel hebben rechtgezet dat ze niks deden."

Het kamerlid voor de BBB vervolgt: "Zo hebben ook meerdere fractieleiders mij een persoonlijk bericht gestuurd. Laten we aub stoppen met mensen veroordelen zonder dat we weten wat er echt gebeurt. Precies dat leidt tot framing, tweedeling en polarisatie. #Keepthepeace en laten we debat met elkaar op inhoud voeren".

"En ook persoonlijke steun van vele Kamerleden. Niet meteen oordelen alsjeblieft. Ook ik leer weer veel van deze ervaring. Op inhoud kun je elkaar bestrijden. Scherp zelfs. Dat moet ook kunnen en mogen. Maar als mens waardeer ik alle steun. Ook van mijn tegenstanders", besluit het boegbeeld voor de Nederlandse boeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.