Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Plas heeft geen spijt van afwezigheid bij Zelensky-bijeenkomst: 'Ik wil er heel duidelijk over zijn'

Van der Plas heeft geen spijt van afwezigheid bij Zelensky-bijeenkomst: 'Ik wil er heel duidelijk over zijn'

4 mei 2023, 17:36

Caroline van der Plas heeft geen spijt van haar afwezigheid bij de speech van Zelensy in de Tweede Kamer. De politiek leider van de Boer Burger Beweging (BBB) zei woensdagavond op Twitter het bezoek van Zelensky op de dag van de Dodenherdenking niet gepast te vinden, waarover veel ophef ontstond.

Van der Plas zei woensdagavond op Twitter, nadat bekend was dat president Zelensky op 4 mei in Nederland zou zijn, aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp kenbaar te hebben gemaakt niet naar zijn bezoek aan de Tweede Kamer te komen. "Ik kom niet. Ik vind het niet gepast om op de dag van onze Nederlandse dodenherdenking dit te doen. Is mijn persoonlijke overweging. Alle aandacht moet op 4 mei wat mij betreft uitgaan naar de Nederlandse slachtoffers van oorlogen en de slachtoffers van de Holocaust. Ik vind de datum heel ongelukkig", zei ze op Twitter.

Daarop uitten mensen op Twitter zowel hun ongenoegen als waardering voor Van der Plas' standpunt. "Mensen mogen vinden wat ze willen van mijn besluit", zegt ze. "Dat is het mooie van onze democratie. Als mensen kracht putten uit het feit dat Zelensky Joods is en op 4 mei hier is, vind ik dat mooi."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Geen spijt

Van der Plas heeft er vooral moeite mee dat Zelensky de aandacht afhaalt van de jaarlijkse dodenherdenking in de Tweede Kamer, die in de ochtend plaatsvindt bij de Erelijst van Gevallenen en in Nieuwspoort. "Ik wil er heel duidelijk over zijn", zegt Van der Plas tegenover het Algemeen Dagblad. "We hebben hier op 4 mei herdenkingen. Als op dat moment op een andere plek in Den Haag Zelensky komt spreken, dan vind ik dat een ongelukkige datum!"

Ook vindt Caroline het vervelend dat haar allerlei verwijten worden toegeworpen. "We moeten er niet alles bij gaan halen: ze is pro-Poetin, ze zal wel betaald worden door de Russen, hij is Joods en mag niet komen. Dat staat allemaal volledig los van elkaar, en slaat nergens op", aldus de politiek leider van de Boer Burger Beweging (BBB).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.