Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Meyde blikt terug: ‘Door die goal ben ik miljonair geworden’

Van der Meyde blikt terug: ‘Door die goal ben ik miljonair geworden’

8 apr 2021, 13:46

Donderdagavond staat de kwartfinale in de Europa League tussen Ajax en AS Roma op het programma. De twee ploegen troffen elkaar in het seizoen 2002-2003 voor het laatst, in de tweede groepsfase van de Champions League. Thuis won Ajax met 2-1, in Rome werd het 1-1. Vooral het uitduel met AS Roma staat in het geheugen van Andy van der Meyde gegrift: de oud-voetballer maakte in Italië zijn enige Europese doelpunt voor Ajax.

Van der Meyde werd bediend door ploeggenoot Rafael van der Vaart, trok naar binnen en vond in de eerste minuut van de wedstrijd de rechterbovenhoek. In gesprek met Voetbalzone blikt de voormalig aanvaller van Ajax, FC Twente, Inter en Everton terug op zijn treffer. ‘Ik kreeg echt een bobbel in mijn broek natuurlijk’, lacht Andy. ‘Door die goal is mijn carrière omhooggeschoten en ben ik miljonair geworden. Niet die zeventien goals en veertien assists in de competitie, dat telde niet.’ De 17-voudig international vertrok na afloop van het seizoen voor zeven miljoen euro naar Inter.

Vandaag, ruim achttien jaar later, treffen de twee ploegen elkaar opnieuw. Volgens de voormalig buitenspeler moet Ajax uitgaan van eigen kracht. ‘Ajax moet gewoon het eigen spel spelen wat ze altijd doen, aanvallend spelen, positiespel goed uitvoeren. Ik denk niet dat Ajax bang hoeft te zijn voor Roma’, aldus Van der Meyde.

Het duel in een lege Johan Cruijff ArenA begint om 21.00 uur. De return staat voor komende donderdag in het Olympisch Stadion van Rome op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.