Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Meijde hoopt op Ajax-terugkeer Ziyech: 'Voor 10 miljoen per jaar!'

Van der Meijde hoopt op Ajax-terugkeer Ziyech: 'Voor 10 miljoen per jaar!'

29 mei 2021, 16:07

Andy van der Meijde blikt in gesprek met Veronica Inside vooruit op de Champions League-finale van vanavond. In Porto neemt Chelsea het op tegen Manchester City. Van der Meijde liet zijn licht schijnen op dit prachtige affiche.

Het is voor het eerst dat City de finale van het miljoenenbal weet te halen. Chelsea stond haalde twee keer eerder de finale waarvan het eenmaal ook wist te winnen. Het is vooral Chelsea dat een goede indruk op Van der Meijde heeft achtergelaten. ‘Ik ben toch wel verrast over Chelsea. Ik heb ze een paar wedstrijden bekeken, maar ze hebben toch wel een aantal goede spelers lopen. Echt van die kleine snelle mannetjes allemaal. Vroeger was het allemaal beuken, maar het is echt wel veranderd’, zo vertelt Van der Meijde.

Toch liggen de betere kansen volgens de oud-Ajacied bij Manchester City. ‘City is ook geweldig en doet het goed met Guardiola. Ik denk dat City gaat winnen, maar Chelsea mag hem ook wel winnen van mij.’ Van der Meijde gaat dieper in op de 50-jarige Spaanse oefenmeester. ‘Echt een mooie man vind ik dat met dat afscheid van Aguero ook. Dan zie je ook echt dat er in die harde voetbalwereld gevoel bij zit. Die stond gewoon te huilen dat zijn speler weggaat. Bij mij stonden ze te zwaaien met een vlag toen ik wegging en riepen ze oprotten hier’, zo vertelt Van der Meijde grappend.

Bij Chelsea is de grote vraag of Hakim Ziyech aan spelen toe gaat komen. Tot op heden kwam de 28-jarige spelmaker uit Dronten nog niet echt uit de verf in Londen. Van der Meijde ziet dat hij het moeilijk heeft. ‘Ziyech heeft wel een kut-jaar gehad. Het buitenland is gewoon moeilijk. De mentaliteit is anders, de gedachte over voetbal is anders. Je hebt niet echt de Nederlandse school zoals je gewend bent. En je bent veel weg, veel hotels, veel trainen en heel veel wedstrijden.’   

De vraag is dan ook nog maar of we Ziyech na de zomer nog in Engeland zien voetballen. ‘Als hij gauw niet de kans krijgt moet hij eigenlijk maken dat hij weg komt. Ik denk ook dat hij weg gaat maar dat hoop ik eigenlijk, want ik wil hem gewoon zien spelen. Hij is een te mooie speler om op de bank te zetten. Van mij mag hij terugkomen naar Ajax. Al krijgt hij 10 miljoen betaald per jaar. Dat interesseert me niet.’

Koning TOTO doet tot slot nog een voorspelling voor de finale van vanavond. ‘2-1 voor City wordt het.’

De finale is vanavond live te zien bij SBS6 vanaf 20.30 uur.   

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.