Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Meijde had losse handjes: 'Ik sloeg Joris Mathijsen direct knock-out'

Van der Meijde had losse handjes: 'Ik sloeg Joris Mathijsen direct knock-out'

18 apr 2020, 15:40

Oud-Ajacied Andy van der Meijde sloot als c-junior aan bij de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Het temperament van de buitenspeler was meteen al in z'n eerste wedstrijd zichtbaar.

Hij speelde die wedstrijd tegen linksback Joris Mathijsen en dat ging niet helemaal goed: 'Mijn 1e wedstrijd weet ik nog wel. Op een toernooi ging ik de linksback, Joris Mathijsen, telkens voorbij. Hij kon dat niet hebben en trok aan mijn haren. Ik sloeg hem vervolgens direct knock-out', vertelt Van der Meijde op de website van Ajax.

Van der Meijde liet meteen een gekke indruk achter bij zijn ploeggenootjes. Ook trainer Günther de Haan was niet blij met het gedrag van de aanvaller: 'Mijn trainer, Günther de Haan, werd helemaal gek natuurlijk. Al die jongens keken me aan en vonden dat ik gek was. Ze dachten dat ik zo’n boer was uit Arnhem.'

De oud-speler van Internazionale was bepaald geen lieverdje in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Wel bouwde hij een speciale band op met het hoofd van de jeugdopleiding, Co Adriaanse: 'Op trainingen ben ik ook wel eens op de vuist gegaan met teamgenoten. Uiteindelijk moest ik altijd op kantoor komen bij Adriaanse. Maar Co had een zwak voor me, hij zag het wel in me zitten. Hij vond me een beetje gek maar had wel vertrouwen in mij. Iemand anders had me ongetwijfeld weggestuurd. Of ik ergens spijt van heb? Nee, zo ben ik nu eenmaal.'

Hélène interviewde Van der Meijde laatst via Facetime. Dit leverde hilarische gesprekken op. Bekijk de beelden hieronder.

VIDEO - Andy tegen Hélène: ‘Jij hebt altijd je blouseje open, dat is jouw kracht’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.