Terug

Volg Vandaag Inside

'Van der Gijp heeft ervoor gezorgd dat ik Feyenoorder ben geworden'

'Van der Gijp heeft ervoor gezorgd dat ik Feyenoorder ben geworden'

20 dec 2022, 00:00

Jan Boskamp heeft in de Feyenoord Magazine uitgebreid teruggeblikt op Cor van der Gijp. Op 12 november overleed de topscorer aller tijden van de Rotterdammers op 91-jarige leeftijd.

"Cor van der Gijp is een van de spelers voor wie ik vroeger samen met mijn vader naar het stadion ging", begint Jan in zijn verhaal over Van der Gijp. "Op de tribune, halverwege de jaren vijftig, droeg mijn vader een rood-witte pet en ik zat mijn ogen uit te kijken naar Coen Moulijn, Rinus Bennaars, Jan Klaassen, Jo Walhout en ook naar ome Cor, zoals ik hem later ben gaan noemen."

"Ik keek tegen hem op, zoals ik ook tegen Coentje (Coen Moulijn, red.) opkeek", vervolgt Jan. "Die had aan de linkerkant de beweging en legde de bal daarna panklaar op de knikker van ome Cor. Ik heb nog nooit in m’n leven iemand gezien die zo lang in de lucht kon blijven hangen als hij. Coentje en Van der Gijp waren een twee-eenheid. En met Henk Scouten erbij waren ze helemaal een gevreesd trio."

Jan vindt het een voorrecht dat hij ome Cor beter heeft leren kennen. "In de tijd dat we VI Oranje opnamen in Scheveningen, rond het WK 2014, kwam hij bijvoorbeeld een paar keer langs en zaten we samen lekker te bikken en te ouwehoeren over voetbal. Ik genoot van zijn humor, het was altijd lachen en dollen met hem. Dat zit blijkbaar in de familie, want René en ook diens zoon Nicky hebben een enorme humor en houden ervan om mensen in de maling te nemen."

Volgens Jan heeft Van der Gijp uiteindelijk een grote rol gespeeld in zijn liefde voor Feyenoord. "De generatie van ome Cor heeft ervoor gezorgd dat ik Feyenoorder ben geworden. In die tijd speelde Feyenoord het beste voetbal van Nederland. Het merendeel van de ploeg speelde ook in het Nederlands elftal", aldus de oer-Feyenoorder.

Eerder in Vandaag Inside blikten René en Johan ook terug op Feyenoord-icoon Cor van der Gijp, de oom van René. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René en Johan vertellen mooie anekdotes over overleden Cor van der Gijp
6:12
René en Johan vertellen mooie anekdotes over overleden Cor van der Gijp

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.