Terug

Volg Vandaag Inside

Van den Brom: hopelijk nu van gezeur af

Van den Brom: hopelijk nu van gezeur af

17 mrt 2019, 18:29

ALKMAAR (ANP) - Trainer John van den Brom slaakte na de mooie zege van zijn AZ op Ajax (1-0) een zucht van verlichting. ,,Eindelijk hebben we van een topclub gewonnen", besefte hij. ,,Hopelijk zijn we nu ook van dat gezeur af."

AZ vierde pas de tweede zege in de laatste 24 duels met Ajax, PSV en Feyenoord. ,,En steeds weer begonnen de media over die serie. Natuurlijk frustreerde dat enorm. Maar ik hoop nu dat we daar even van af zijn. Wij kunnen dus ook van Ajax winnen", zei de coach van de club uit Alkmaar.

Van den Brom liet AZ anders spelen dan normaal. ,,Verzorgd opbouwen tegen Ajax is levensgevaarlijk", zei hij. ,,Daarom speelden we steeds de lange bal op Mats Seuntjens en zo kwamen we aan het voetballen. Ik heb wel eens commentaar gehad op mijn spelers. Dan vond ik dat ze meer energie in een wedstrijd moesten stoppen. Maar een tegenstander als Ajax motiveert kennelijk wel om vanaf de eerste tot laatste minuut gas te geven. In de slotfase kwamen we onder druk te staan, maar met een derde centrale verdediger wisten we de voorsprong gelukkig te verdedigen. Deze zege helpt ons om de komende weken voor de derde plaats te strijden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.