Terug

Volg Vandaag Inside

Van den Belt corrigeert Jong Ajax-speler die met kanker scheldt; krijgt zelf de gele kaart

Van den Belt corrigeert Jong Ajax-speler die met kanker scheldt; krijgt zelf de gele kaart

7 feb 2023, 12:20

PEC Zwolle kwam maandagavond in Amsterdam niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen Jong Ajax (0-0). Na afloop van de wedstrijd vertelde smaakmaker aan Zwolse zijde Thomas van den Belt over een incident met een speler van Jong Ajax tijdens de wedstrijd.

De bezoekers uit Overijssel waren voorafgaand aan het duel in de hoofdstad al enige tijd koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Tegen de beloftenploeg van Ajax konden zij de voorsprong op uitdager Heracles Almelo uitbreiden tot 9 punten. De ploeg van trainer Dick Schreuder kwam echter niet tot scoren en mocht uiteindelijk niet klagen over het punt. In de extra tijd kregen de gastheren namelijk een strafschop, die Christian Rasmussen onbenut liet.

Vervolgens ontstond er een opstootje tussen spelers van beide clubs. Na afloop vertelde Van den Belt voor de camera van ESPN wat daarvan de aanleiding was. "Nee ja, ik weet ook niet of ik dit moet zeggen... Maar een paar jongens van Jong Ajax die scholden met 'kanker' en dan zeg je daar wat van... Ik vond het niet helemaal netjes."

Opvallend genoeg kreeg Van den Belt een gele kaart voor zijn handelen. "Op het moment dat ik het hoorde, liep ik naar hem toe en zei: doe dat nou niet, jonge! Waarom doe je dat? Klein duwtje erbij. En uiteindelijk de scheidsrechter die mij de gele kaart geeft. Misschien dat hij meewoog dat ik al een beetje geïrriteerd was, maar het is wel mijn vijfde gele kaart", aldus de door Feyenoord begeerde middenvelder.

Had de speler van Jong Ajax een gele kaart moeten krijgen voor zijn scheldkanonnade? "Ja, misschien wel. Als scheidsrechter is dat natuurlijk lastig. Je kan er niet zoveel mee als je het niet hoort. Alleen áls je het hoort kan je er iets van vinden een beslissing maken, maar zo niet: dan niet. En dat is ook terecht. Alleen, ik vind dat het niet hoort. Maar misschien moet ik het dan maar niet zeggen"

Voor PEC Zwolle is het pas de zesde van 23 wedstrijden waarin puntenverlies wordt geleden. De club uit Zwolle had dit seizoen nog niet met 0-0 gelijkgespeeld.

In Vandaag Inside vertelde Johan Derksen onlangs nog dat hij lyrisch enthousiast is over Thomas van den Belt. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan ziet groot talent in Keuken Kampioen Divisie: 'Ajax, PSV en AZ zitten echt te slapen'
0:58
Johan ziet groot talent in Keuken Kampioen Divisie: 'Ajax, PSV en AZ zitten echt te slapen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.