Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Zandschulp tweede Nederlander in derde ronde Wimbledon

Van de Zandschulp tweede Nederlander in derde ronde Wimbledon

30 juni 2022, 14:40

In navolging van Tim van Rijthoven heeft ook Botic van de Zandschulp zich verzekerd van een plek in de derde ronde van Wimbledon. De beste tennisser van Nederland was met 3-6 6-1 6-4 6-4 te sterk voor de Fin Emil Ruusuvuori, de nummer 49 van de wereld.

Voor de 26-jarige Van de Zandschulp, als 21e geplaatst in Londen en de mondiale nummer 25, is het de eerste keer dat hij de derde ronde weet te bereiken op Wimbledon. Vorig jaar verloor hij in de tweede ronde van Matteo Berrettini uit Italië, die uiteindelijk de finale haalde.

Zaterdag neemt Van de Zandschulp het bij de laatste 32 op tegen de winnaar van het duel tussen Richard Gasquet uit Frankrijk en de Amerikaan Mackenzie McDonald, zijn dubbelpartner op Wimbledon. In de vierde ronde wacht mogelijk een duel met 22-voudig grandslamkampioen Rafael Nadal.

Woensdag bereikte debutant Van Rijthoven al de derde ronde op Wimbledon. Tallon Griekspoor verloor in de tweede ronde van Carlos Alcaraz. Het was voor het eerst in twintig jaar dat drie Nederlandse mannen de tweede ronde haalden op het prestigieuze tennistoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.