Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Ven uitgeroepen tot speler van het jaar bij Tottenham Hotspur

11 mei 2024, 14:14

Micky van de Ven is door de fans van Tottenham Hotspur uitgeroepen tot speler van het jaar. De razendsnelle verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen in Londen en maakte afgelopen najaar ook zijn debuut in het Nederlands elftal.

De prijs is toegekend door de Official Supporters' Clubs, waarin 540 supportersverenigingen van de Spurs uit de hele wereld zijn verenigd.

De 23-jarige Noord-Hollander kwam afgelopen zomer over van het Duitse VfL Wolfsburg. Hij maakte meteen indruk bij de beste seizoensstart ooit van de Londense club met acht overwinningen in de eerste tien duels. Van de Ven raakte daarna geblesseerd aan de hamstrings. In januari keerde hij terug in het elftal van trainer Ange Postecoglou. Van de Ven, die zijn profloopbaan begon bij FC Volendam, heeft tot nu toe 24 competitieduels gespeeld waarin hij twee keer scoorde.

Met name zijn snelheid wordt geroemd. In een duel met Brentford werd een topsnelheid van 37,38 kilometer per uur gemeten in een sprint. Dat geldt als een record in de Premier League, sinds die statistieken vanaf 2020 worden bijgehouden.

Van de Ven sprak zich eind vorig jaar lovend uit over Nathan Aké en Virgil van Dijk: "Fantastisch om van Aké en Van Dijk te mogen leren". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.