Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Donk: Amerikanen zijn nogal arrogant

Van de Donk: Amerikanen zijn nogal arrogant

5 juli 2019, 20:01

Daniëlle van de Donk denkt dat de Nederlandse voetbalsters zondag in de WK-finale misschien wel kunnen profiteren van hoogmoed bij de Verenigde Staten. De Amerikaanse vrouwen zijn regerend wereldkampioen en de grote favoriet voor het goud in Frankrijk. "Ik vind die Amerikanen nogal arrogant. Ze leggen zo wel heel veel druk bij zichzelf neer. Dat mag van mij hoor, maar ik vind het niet handig", zegt de nummer 10 van Oranje op het terras van het spelershotel in Lyon.

Zo stoorde Van de Donk zich aan een opmerking van Megan Rapinoe op de persconferentie in de aanloop naar de halve finales tegen Engeland. "Ze ging daar zitten en zei: 'Tegen wie spelen we ook alweer?' Terwijl ze dondersgoed wist tegen wie ze speelden. Dat vind ik arrogant. Dat mag, iedereen z'n eigen ding. Maar zo zijn wij niet. Ik vind het geen teken van respect. Dat moet je niet doen, daar zijn ze te groot voor. Zeker zij. Ik had zoiets niet verwacht en vond dat jammer."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.