Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Beek lacht weer bij Ajax

Van de Beek lacht weer bij Ajax

23 aug 2018, 03:29

AMSTERDAM (ANP) - Met een grote glimlach wandelde Donny van de Beek na de zege van Ajax in de play-offs van de Champions League op Dinamo Kiev (3-1) door de catacomben van de Johan Cruijff ArenA. Buiten scandeerde het publiek de naam van de blonde middenvelder, die kort daarvoor was gekozen tot man van de wedstrijd.

,,Heerlijk dit", zei Van de Beek, die wel even wat steun kon gebruiken. ,,Het is altijd leuk als ze je naam roepen. En ik heb het mentaal ook best wel zwaar gehad. Ook ik wil natuurlijk spelen. Het is niet leuk als je er even naast staat. Maar zoiets kan ook gebeuren in een loopbaan."

Twee weken geleden na de uitwedstrijd tegen Standard Luik speculeerde Van de Beek in al zijn teleurstelling over zijn plaats op de bank nog voorzichtig over een mogelijk vertrek bij Ajax. ,,Maar daar is nu wel genoeg over gezegd", zei hij. ,,Ik ga er gewoon voor zorgen dat de coach me nodig heeft."

Als David Neres straks weer fit is, wil Van de Beek ook nog op het middenveld voetballen. ,,Daar gaan we alles aan doen", zei de voetballer die merkte dat Marc Overmars hem voorlopig niet kwijt wil. Sinds dit seizoen bepaalt niet de trainer van Ajax, maar de directeur voetbalzaken wie zich man van de wedstrijd mag noemen. Overmars koos woensdag voor Van de Beek.

,,Of hij me wilde paaien?", herhaalde Van de Beek een vraag. ,,Nou, dat weet ik niet hoor. Ik denk dat er wel meer spelers goed hebben gevoetbald. Met 3-1 winnen is gewoon een goede uitgangspositie. Uiteraard is het jammer dat we in de tweede helft nog de paal en de lat raakten. We zijn er nog niet, maar als we scherp zijn, dan moet het goed komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.