Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Beek informeert Van Duijvenbode na prachtige zege: 'Kerel, waar komt dit vandaan?

Van de Beek informeert Van Duijvenbode na prachtige zege: 'Kerel, waar komt dit vandaan?

29 dec 2022, 16:45

Dirk van Duijvenbode heeft zich verzekerd van een plek in de vierde ronde van het WK darts in Londen. De als veertiende geplaatste Nederlander was na een meeslepend gevecht met 4-3 in sets te sterk voor Ross Smith uit Engeland. In de laatste set werd het 6-5 voor Van Duijvenbode.

Smith toonde zich voor en na het verhitte duel al een slechte verliezer en had geen goed woord over voor 'Aubergenius'. Van Duijvenbode werd hierop gewezen door Manchester United-middenvelder Donny van de Beek. "Hij had een beetje dikke praatjes bij Sky. Daar werd ik op gewezen door Donny van de Beek. Die vroeg: 'Weet je wat hij zei?' Hij zei dat ik meer juichte voor deze overwinning, dan toen hij het EK won. En dat ik bang voor hem ben", vertelt de darter voor de camera van Viaplay.

"Ik denk: kerel je wint één toernooi en als je tegen mij had gemoeten, had je niet gewonnen. Waar komt dit vandaan dan? En dan zie je hem telkens brullen bij elke 180 die hij gooit, alsof hij dat nog nooit heeft gedaan. Hij was wel kwijt een aantal sets", concludeert Van Duijvenbode lachend.

In de vierde ronde neemt de 30-jarige Van Duijvenbode het op tegen landgenoot Michael van Gerwen, de nummer 3 van de plaatsingslijst in Alexandra Palace. Het duel tussen Van Duijvenbode en Van Gerwen wordt vrijdagavond gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.