Terug

Volg Vandaag Inside

Van de Beek heeft geen moeite met reserverol

Van de Beek heeft geen moeite met reserverol

1 dec 2020, 17:03

Donny van de Beek is naar eigen zeggen op meerdere posities inzetbaar bij Manchester United. De 23-jarige international van Oranje heeft geen moeite met zijn rol als reserve.

"Ik heb gewoon elke training hard gewerkt en weet dat ik het team iets extra's kan brengen", zei Van de Beek, die zowel in een defensieve als een offensieve rol kan spelen, voorafgaand aan het duel in de Champions League met Paris Saint-Germain. Sinds de entree van Van de Beek heeft Bruno Fernandes de voorkeur op de positie van nummer 10.

"Ik vind het prettig om samen met Fernandes te spelen. Ook bij Ajax speelde ik op verschillende posities. Soms op 10, soms op 8 en zelfs op 6. Daar ben ik wel aan gewend."

Volgens trainer Ole Gunnar Solskjaer is echter niet alleen Van de Beek multifunctioneel, maar alle veldspelers. "We hebben maar twee spelers die op slechts één positie kunnen spelen en dat zijn onze keepers", aldus Solskjaer. "Alle anderen hebben de kwaliteiten om op meerdere posities te spelen."

Van de Beek heeft geen moeite met het overvolle schema in Engeland. "Ik voel me goed. Voorheen, bij Ajax, speelde ik ook drie keer in een week en ik wist dat ik hier ook veel wedstrijden zou spelen. Trainen is ook leuk, maar je leeft voor de wedstrijden. Ik denk dat deze avonden, de Champions League-avonden, de beste zijn. De Premier League is natuurlijk de grootste competitie en ook geweldig, maar de Champions League is gewoon iets speciaals. Daar ben je voetballer voor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.