Terug

Volg Vandaag Inside

Van Buren stunt met Slavia Praag tegen Sevilla

Van Buren stunt met Slavia Praag tegen Sevilla

15 mrt 2019, 00:40

PRAAG (ANP) - Slavia Praag heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Tsjechen waren tegen Sevilla dicht bij uitschakeling, maar trokken de overwinning in de verlenging alsnog over de streep: 4-3.

Na de reguliere speeltijd was het 2-2. De eerste ontmoeting in Spanje kende vorige week dezelfde eindstand. In de verlenging speelden twee Nederlanders een belangrijke rol. International Quincy Promes van Sevilla gaf in de 98e minuut een perfecte voorzet op Franco Vázquez. De Argentijn kopte raak (2-3). Daarmee leek het duel gespeeld.

Slavia kwam dankzij invaller Mick van Buren aan het einde van de eerste helft van de verlenging langszij. De 26-jarige aanvaller uit Ridderkerk, die in eigen land voor Excelsior uitkwam, schoot in de verre hoek raak: 3-3. Slavia moest nog een keer scoren om uitschakeling te voorkomen, maar daar leken ze niet in te slagen.

In de 119e en voorlaatste minuut gebeurde het alsnog. Ibrahim-Benjamin Traoré kreeg de treffer achter zijn naam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.