Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bronckhorst wil Rangers zelfde succes als Feyenoord brengen

Van Bronckhorst wil Rangers zelfde succes als Feyenoord brengen

22 nov 2021, 19:03

Giovanni van Bronckhorst hoopt Rangers FC als coach dezelfde successen te brengen als eerder bij Feyenoord, waarmee hij in 2017 kampioen werd en twee keer de beker won. Dat zei de voormalige coach van de Rotterdammers bij zijn presentatie bij de Schotse club in Glasgow.

'Dit is de club die ik wil leiden en successen wil brengen', zei Van Bronckhorst, die als speler tussen 1998 en 2001 voor Glasgow Rangers uitkwam. 'Ik heb al voor een grote club als Feyenoord gewerkt. Een club met veel druk. Rangers en Feyenoord zijn daarin vergelijkbaar. Hopelijk kan ik hier dezelfde successen brengen.'

De 46-jarige voormalige international neemt het in Glasgow over van Steven Gerrard, die vertrok naar Aston Villa in de Premier League. Van Bronckhorst benadrukte dat het voor de spelers en voor iedereen een nieuwe start is. 'Ik houd van spelers die hard werken. Jong of oud maakt niet uit, als je goed genoeg bent, dan speel je. Laat mij en de club zien dat je wil spelen', sprak hij zijn vertrouwen uit.

'Ik ben in Nederland opgegroeid met 4-3-3-systeem en werk graag met dat systeem als startpunt', legde Van Bronckhorst uit. 'Maar ik wil dat mijn spelers tegen alle verschillende systemen kunnen spelen. Het moderne voetbal gaat steeds meer over dynamiek en ook de dynamiek waarin wedstrijden veranderen.'

De coach zit donderdag voor het eerst op de bank als Rangers het in het eigen Ibrox Stadium opneemt tegen Sparta Praag in de Europa League. 'Met een goed resultaat kunnen we ons kwalificeren voor de volgende ronde. Daardoor kunnen we weer meer wedstrijden spelen. De wedstrijd zal voor mij speciaal zijn, maar het belangrijkste is dat we een goed resultaat halen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.