Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bronckhorst: voorin veel keuze tegen Ajax

Van Bronckhorst: voorin veel keuze tegen Ajax

26 feb 2019, 13:38

ROTTERDAM (ANP) - Het is nog niet duidelijk hoe de aanvalslinie van Feyenoord er woensdag in de halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax uitziet. Trainer Giovanni van Bronckhorst hield aanvoerder Robin van Persie zondag in de competitiewedstrijd tegen PSV (1-1) op de reservebank om hem te sparen voor de confrontatie met de Amsterdammers. De Deen Nicolai Jørgensen deed het in de spits erg goed en maakte bovendien een doelpunt.

,,Ik heb al iets in mijn hoofd, ja'', zei Van Bronckhorst dinsdag, uiteraard zonder te vertellen wat dat is. ,,Uiteindelijk zijn Van Persie en Jørgensen allebei spelers met hun kwaliteiten. Nicolai heeft zijn vorm nog niet gehaald vanwege een moeilijke voorbereiding, maar hij wordt sterker. Hij is op de weg terug. Ik ben blij voor hem dat hij tegen PSV zo'n wedstrijd heeft gespeeld. Robin is voor ons bepalend geweest in het team. Ik heb morgen voorin veel keuze, dat is goed."

Eind januari was Feyenoord in de competitie met 6-2 te sterk voor Ajax. De voorhoede van de thuisploeg bestond toen uit Steven Berghuis, Van Persie en Sam Larsson. Van Persie scoorde toen twee keer. Van Bronckhorst zou woensdag ook kunnen kiezen voor Van Persie én Jørgensen. Larsson lijkt in dat geval uit het basisteam te verdwijnen.

Vertrouwen

Centraal in de verdediging kent Feyenoord tegen Ajax meer problemen. Sven van Beek kreeg tegen PSV een directe rode kaart en is geschorst. Eric Botteghin ontbreekt vermoedelijk nog. ,,Hij heeft gisteren al met de groep meegetraind, maar ik verwacht niet dat hij er morgen tegen Ajax al bij is'', aldus Van Bronckhorst, die Jeremiah St. Juste vermoedelijk wel weer terug heeft. De rechterverdediger ontbrak in Eindhoven met rugklachten.

Van Bronckhorst hoopt Ajax nog eens de baas te zijn. ,,Die uitslag van 6-2 gebeurt eens in de zoveel tijd. Het is nu de beker, de halve finale. De druk voor beide teams is groot. In dat opzicht verwacht ik niet dat het dezelfde wedstrijd wordt als toen.''

Na een reeks mindere resultaten heeft het goede veldspel van zondag tegen PSV het vertrouwen bij Feyenoord teruggebracht, merkt Van Bronckhorst. ,,Wij waren zondag een team, waarbij spelers persoonlijk hun niveau haalden. Dat geeft vertrouwen voor morgen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.