Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bronckhorst keihard onderuit tegen Celtic in aanloop naar Ajax

Van Bronckhorst keihard onderuit tegen Celtic in aanloop naar Ajax

3 sep 2022, 15:25

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC de eerste Old Firm van het seizoen met grote cijfers verloren. Celtic was in eigen stadion met 4-0 te sterk voor de stadgenoot uit Glasgow.

De kampioen van Schotland gaat aan kop met de maximale score van 18 punten uit zes wedstrijden, Rangers bleef door de eerste competitienederlaag van het seizoen op 13 punten staan.De ploeg van Van Bronckhorst komt volgende week naar Amsterdam voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League, woensdag tegen Ajax. Rangers rekende in de play-offs af met PSV.

De Israëliër Liel Abada opende al in de 8e minuut de score op Celtic Park, ingeleid door een snel genomen inworp. Tot frustratie van Van Bronckhorst liet Rangers zich na een half uur opnieuw verrassen toen Celtic een vrije trap snel nam. De Portugees Jota rondde het af met een fraai lobje over keeper Jon McLaughlin van Rangers. Abada schoot in de 40e minuut door de benen van McLaughlin de 3-0 binnen, weer ingeleid door een inworp aan de linkerkant van het veld. In de slotfase van de tweede helft maakte David Turnbull met de vierde treffer de nederlaag nog gevoeliger voor Rangers.

Dick Advocaat vertelde eerder in Veronica Offside dat hij in Van Bronckhorst een toptrainer ziet voor de Premier League. Bekijk het fragment hieronder terug.

'Van Bronckhorst zit straks bij een grote club in Engeland, let maar op!'
2:29
'Van Bronckhorst zit straks bij een grote club in Engeland, let maar op!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.