Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bronckhorst in China aangesteld als trainer Guangzhou R&F

Van Bronckhorst in China aangesteld als trainer Guangzhou R&F

4 jan 2020, 09:46

Oud-international Giovanni van Bronckhorst is zaterdag aangesteld als trainer van de Chinese club Guangzhou R&F. De oud-coach van Feyenoord was vrijdag met zijn zaakwaarnemer naar Azië gereisd om de onderhandelingen af te ronden. Een dag later volgde de officiële benoeming.

Van Bronckhorst (44) is de opvolger van Dragan Stojkovic, die vrijdag afscheid nam van de club. Hij was vier jaar in functie. De laatste twee seizoenen verliepen teleurstellend in sportief opzicht (tiende en twaalfde plaats in de eindstand). Onder leiding van de Nederlandse trainer wil Guangzhou R&F terugkeren in de bovenste regionen van de Chinese Super League.

Van Bronckhorst heeft Jean-Paul van Gastel als zijn assistent gekozen. De twee werkten succesvol samen bij Feyenoord. Ook de fysieke trainer Arno Philips, die nog in dienst was bij Feyenoord, treedt toe tot de technische staf van de Chinese club.

Guangzhou R&F werkt op het gebied van jeugdopleiding samen met Ajax. Het stadion op het jeugdcomplex draagt de naam van oud-doelman Edwin van der Sar, de huidige algemeen directeur van de kampioen uit Amsterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.