Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bronckhorst: Ajax heeft ook zwakke punten

Van Bronckhorst: Ajax heeft ook zwakke punten

26 okt 2018, 18:09

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord hoopt voor het eerst sinds 2015 (1-0 in de KNVB-beker) weer eens de Klassieker te winnen. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft er vertrouwen in dat Feyenoord drie punten pakt in Amsterdam en Ajax passeert op de ranglijst.

,,Het geloof moet er zijn. Je moet daarheen gaan om de wedstrijd te winnen. Daartoe zijn we in staat en het geloof is er in de groep. Als je wint ga je over Ajax heen", aldus Van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord ziet kansen tegen de rivaal. ,,Ajax heeft natuurlijk ook zwakke punten. Dat zag je ook tegen Benfica, wat een boeiende wedstrijd was met kansen over en weer. In de openingsfase kon Benfica een paar keer scoren in de omschakeling. Ajax is vast aan de bal, maar ze geven ook ruimte weg", aldus Van Bronckhorst, die het belang van de Klassieker kent. ,,Ik heb veel klassiekers mogen spelen, in binnen- en buitenland. Dat blijft speciaal. Het is meer dan drie punten pakken."

Van Bronckhorst kan zondag weer beschikken over Steven Berghuis, die in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van afgelopen weekeinde uitviel na een botsing met een PEC-speler. Middenvelder Yassin Ayoub is hersteld van een enkelblessure en is ook speelklaar. Luis Sinisterra mist de Klassieker. De buitenspeler uit Colombia heeft last van een hamstringblessure.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.