Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bommel: stabiel en onverstoorbaar blijven

Van Bommel: stabiel en onverstoorbaar blijven

8 mrt 2019, 17:25

EINDHOVEN (ANP) - De titelstrijd in de eredivisie gaat de beslissende fase in. Voor Mark van Bommel is dat de eerste keer dat hij dat als hoofdtrainer meemaakt. Als speler liep het in de beslissende fase van de competitie vaak goed af met de ploeg waar de Limburger voetbalde. Van Bommel behaalde op het hoogste niveau liefst acht landstitels: vier met PSV, twee met Bayern München en eentje met FC Barcelona en AC Milan.

,,Als ik kijk naar de elftallen waarmee ik kampioen werd, waren dat allemaal hele stabiele elftallen. Elftallen die nooit hele gekke dingen deden. En volgens mij verloren we ook nooit met hele grote cijfers'', zei Van Bommel vrijdag op De Herdgang. ,,Je moet stabiel en onverstoorbaar zijn. Er zijn ook overwinningen bij die heel krap zijn. Wedstrijden van 1-0, waarin je onder druk staat maar die je toch over de streep trekt. Die duels heb ik bij alle clubs zo gespeeld. Duels die niet om aan te zien zijn, maar die je wel wint.''

Van Bommel ziet die houding nu ook terug in zijn elftal. ,,Dan doel ik op vechtlust en teamgeest. Je kunt wel verliezen op basis van pech en individuele fouten. Maar nooit op basis van voetbal en hoe je een wedstrijd ingaat.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.