Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bommel over Overmars: ‘Kunnen het risico niet lopen dat er een foto van hem gemaakt wordt’

16 jan 2024, 21:24

Marc Overmars zal zijn gezicht voorlopig niet laten zien bij Antwerp. Dat heeft Antwerp-trainer Mark van Bommel laten weten op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met Oud-Heverlee Leuven.

Overmars mag voorlopig zijn functie als technisch directeur van de Belgische voetbalclub niet uitoefenen, aangezien de FIFA begin deze maand de nationale schorsing - die Overmars kreeg om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax - wereldwijd heeft overgenomen.

Antwerp heeft laten weten daar niet mee akkoord te gaan en voorlopig te wachten op een onderbouwing van de FIFA. “Marc is geschorst, alleen weten we absoluut niet wat het inhoudt en daar zijn we op aan het wachten”, zo reageert Van Bommel tijdens het persmoment, geciteerd door het Algemeen Dagblad en Het Laatste Nieuws. “Meer kan ik er op dit moment ook niet over zeggen. Ik neem aan dat de FIFA zo snel mogelijk met een precieze straf komt.”

Tot die tijd laat Overmars zich niet zien bij Antwerp. “We kunnen het risico niet lopen dat Marc hier rondloopt en dat er een foto van hem gemaakt wordt. Dat willen we voor zijn. We willen wel gewoon graag zo snel mogelijk een antwoord.”

“Als trainer is het wel raar dat de technisch directeur er niet op dagelijkse basis is”, geeft Van Bommel aan. “Marc volgt normaal alle trainingen, daardoor kan hij zich een goed beeld scheppen. De contacten voor ingaande en uitgaande transfers, dat gaat allemaal via Marc. Het ligt niet helemaal stil, want we hebben natuurlijk nog Sven Jacques, maar makkelijk is het allemaal niet.”

Johan Derksen reageerde maandag op de wereldwijde schorsing voor Overmars. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.