Terug

Volg Vandaag Inside

Van Bommel met Wolfsburg terug aan kop na zege op Leipzig

Van Bommel met Wolfsburg terug aan kop na zege op Leipzig

29 aug 2021, 19:57

VfL Wolfsburg heeft door de zege op RB Leipzig de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen van Bayer Leverkusen. De ploeg van coach Mark van Bommel won in eigen huis met 1-0 van Leipzig, de nummer 2 van afgelopen seizoen, en is als enige ploeg in Duitsland na drie speelronden zonder puntenverlies.

Jérôme Roussillon zorgde in de 52e minuut voor het enige doelpunt. De Fransman schoot uit de rebound binnen, nadat doelman Peter Gulácsi van Leipzig de bal alleen wegstompte. Kort daarop verzuimde Wout Weghorst de tweede voor Wolfsburg te maken. Zijn schot ging over.

In de slotfase probeerde Leipzig nog gelijk te komen, onder meer door de van Ajax overgenomen Brian Brobbey en de Fransman Nordi Mukiele in het veld te brengen. Wolfsburg hield echter stand.

De ploeg van Van Bommel heeft na drie wedstrijden twee punten meer dan Bayer Leverkusen. Bayern München en SC Freiburg. Leverkusen won zaterdag met 4-1 bij Augsburg, Bayern won met 5-0 van Hertha BSC en Freiburg versloeg Stuttgart met 3-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.