Van Bommel komt met Antwerp dramatische start tegen Standard Luik niet te boven

16 okt 2022, 00:00

Trainer Mark van Bommel is met Antwerp een dramatische start in de Belgische competitiewedstrijd tegen Standard Luik niet te boven gekomen. De thuisploeg leidde na 9 minuten al met 3-0, waarna basisspelers Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp en invaller Calvin Stengs de spanning niet meer terug wisten te brengen. In de rest van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Voor Antwerp betekende het de tweede competitienederlaag in twaalf wedstrijden. De eerste negen werden allemaal gewonnen. De ploeg van Van Bommel is de koppositie nu kwijt aan KRC Genk, dat zaterdag al met 1-0 won bij OH Leuven en 1 punt voorsprong heeft. Standard staat vierde.

Middenvelder William Balikwisha zorgde in de 2e minuut voor de 1-0 door een harde voorzet van dichtbij binnen te tikken. Antwerp verdedigde daarbij niet scherp. Dat gold ook voor het volgende doelpunt na 4 minuten. De Roemeen Denis Dragus kon zomaar doorlopen, kapte naar binnen en schoot fraai in de kruising raak. Aanvaller Cihan Canak maakte het 5 minuten later nog pijnlijker voor Antwerp door een mooie aanval af te ronden.