Van Bommel helpt AZ met doelpunt en assist aan ruime winst op Go Ahead Eagles

13 aug 2023, 16:58

Ruben van Bommel heeft succesvol zijn debuut gemaakt voor AZ in de Eredivisie. De 19-jarige linksbuiten, overgekomen van MVV Maastricht, had met een doelpunt en een assist een behoorlijk aandeel in de thuiszege op een pover Go Ahead Eagles (5-1).

Van Bommel profiteerde in de vierde minuut van een foutje van Jamal Amofa, de linksback van Go Ahead Eagles. Hij tikte de bal naar Jordy Clasie, die alleen voor doelman Jeffrey de Lange eenvoudig raak kon schieten. Van Bommel tekende in de 51e minuut ook voor de derde treffer van AZ, tot groot genoegen van zijn vader Mark en opa Bert van Marwijk die in Alkmaar op de tribune zaten.

AZ was veel te sterk voor Go Ahead Eagles. De nummer 4 van het afgelopen seizoen leidde na 15 minuten al met 2-0. Vangelis Pavlidis maakte het tweede doelpunt van de thuisploeg, op aangeven van Yukinari Sugawara. AZ startte met de nieuwelingen Van Bommel en David Møller Wolfe. De Portugese aanwinst Alexandre Penetra mocht na ruim een uur invallen voor Van Bommel.

Even na die wissel verzilverde Philippe Rommens een vrije trap voor de bezoekers uit Deventer. Dani de Wit en Mayckel Lahdo bepaalden de eindstand namens AZ.