Van Bommel grijpt eerste prijs als trainer: Nederlands getint Antwerp wint Belgische beker

30 apr 2023, 16:44

Mark van Bommel heeft met Antwerp de Belgische bekerfinale gewonnen. Mede dankzij een doelpunt van de Nederlandse aanvaller Vincent Janssen won Antwerp met 2-0 van KV Mechelen.

Van Bommel had met Calvin Stengs, Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Janssen al zijn Nederlanders opgesteld. Bij Mechelen vormde Sandy Walsh de Nederlandse inbreng.

Terwijl de fans van beide teams voor veel sfeer zorgden in het Koning Boudewijnstadion, kwam de wedstrijd maar langzaam op gang. Drievoudig bekerwinnaar Antwerp was net iets vaker in de buurt van het doel van Mechelen-doelman Gaėtan Coucke dan dat Antwerp-keeper Jean Butez gevaar zag opdoemen.

In de 35e minuut opende Janssen vanaf de strafschopstip de score. Mechelen-verdediger Dries Wouters had Ekkelenkamp onderuitgehaald. Janssen was bij zijn eerste poging te snel, moest nog een keer aanleggen en koos toen voor de rechterhoek: 1-0.

Kort na rust miste Ekkelenkamp de kans op de 2-0 door te bal net voorlangs te schuiven. Janssen ging 20 minuten voor tijd hinkend naar de kant. Vanaf de bank zag hij hoe zijn vervanger Michel Ange Balikwisha uit een voorzet van Stengs het duel in de 81e minuut besliste: 2-0. Mechelen was verslagen en zag de zogenoemde Croky Cup naar Antwerp gaan.