Terug

Volg Vandaag Inside

Van Boekel negeert tweemaal de VAR

Van Boekel negeert tweemaal de VAR

10 feb 2019, 20:36

UTRECHT (ANP) - Scheidsrechter Pol van Boekel heeft tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV tweemaal de videoscheidsrechter genegeerd. Dat vertelde arbiter Reinold Wiedemeijer vanuit de videoruimte van de KNVB aan FOX Sports.

Danny Makkelie, de videoscheidsrechter van het duel, adviseerde Van Boekel een strafschop te geven omdat Timo Letschert lang aan het shirt van spits Luuk de Jong van PSV trok. ,,Hij solliciteerde naar een strafschop, maar Van Boekel blijft eindverantwoordelijk", zei Wiedemeijer.

Makkelie vond in de slotfase dat FC Utrecht een strafschop moest krijgen. Denzel Dumfries gleed onterecht uit maar vloerde wel zijn directe tegenstander. ,,Hij kon er misschien wel niets aan doen", zei Wiedemeijer. ,,En daarom vond Van Boekel het geen strafschop. Maar de regel is dat hij een overtreding maakt. Daarom vonden wij het een strafschop."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.