Terug

Volg Vandaag Inside

Van Boekel en Higler spelen hoofdrol in discutabele beslissing bij zege Real op Leipzig: 'Schandaal'

Van Boekel en Higler spelen hoofdrol in discutabele beslissing bij zege Real op Leipzig: 'Schandaal'

14 feb 2024, 09:42

Het doelpunt van Benjamin Sesko voor RB Leizpig in de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid is onterecht afgekeurd, meent coach Marco Rose van de Duitse ploeg. "Het doelpunt had moeten tellen", zei hij na de 1-0-thuisnederlaag. De Nederlandse videoscheidsrechters Pol van Boekel en Dennis Higler grepen daarin de hoofdrol.

Sesko scoorde al in de tweede minuut, maar de grensrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel. In de herhaling was duidelijk te zien dat daar geen sprake van was, maar de VAR - bestaande uit Van Boekel en Higler - greep niet in. Een ander speler van Leipzig, Benjamin Henrichs, zou hinderlijk in de weg hebben gestaan bij Real-doelman Andriy Loenin. Brahim Díaz maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde daarmee de Madrilenen de zege.

"Ik wil er geen debat over openen, maar het is duidelijk dat de scheidsrechter een fout heeft gemaakt. Iedereen heeft dat kunnen zien. Als dat doelpunt had geteld, was de wedstrijd wellicht anders verlopen", zei Rose, die allerminst het hoofd liet zakken. "We hebben nog steeds een goede kans om door te gaan naar de kwartfinales. We zullen ons laten zien in de return in Madrid."

'Van Boekel maakt grote fouten'

Zowel in Duitse media als in Spaanse media moeten Van Boekel en Higler het ontgelden. "De wedstrijd tegen Real Madrid zou voor Leipzig perfect beginnen, want Sesko kopte al na drie minuten raak. Maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. Het ging niet om de doelpuntenmaker, die duidelijk geen buitenspel stond, maar om Henrichs", schrijft het Duitse Kicker. "De arbitrage vond dat hij doelman Lunin hinderde vanuit buitenspelpositie. Een verkeerde beslissing, want de verdediger uit Leipzig deed niets strafbaars."

Daarnaast werd er in Spanje ook met ongeloof gekeken naar de beslissing van de arbitrage. "Wat een schandaal", schrijft Mundo Deportivo, geciteerd door het Algemeen Dagblad, over het afkeuren van de goal. "VAR Pol van Boekel maakt grote fouten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.