Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten over Brobbey: ‘Hij moet ook als een grote jongen kritiek kunnen krijgen’

Van Basten over Brobbey: ‘Hij moet ook als een grote jongen kritiek kunnen krijgen’

5 dec 2023, 09:49

Marco van Basten heeft zich maandagavond aan tafel bij Rondo opnieuw uitgelaten over Brian Brobbey, nadat de Ajax-spits aangaf zijn ongelijk te willen bewijzen. “Hij moet ook als een grote jongen kritiek kunnen krijgen.”

Van Basten liet zich de afgelopen weken meerdere keren kritisch uit over Brobbey. De Ajax-spits reageerde afgelopen weekend na de winst op NEC (1-2) op de uitspraken en zei het ongelijk van Van Basten te willen bewijzen. Maandag werd San Marco bij Rondo geconfronteerd met de reactie van Brobbey en werd hem gevraagd of de spits er daadwerkelijk in slaagt om zijn ongelijk te bewijzen.

Van Basten reageerde: "Ja, zonder meer. Het lijkt alsof ik tegen hém ben, maar dat is helemaal niet zo. Het is een jongen die explosief, sterk en snel is. Dan heeft hij eigenlijk alles wat een spits moet hebben, maar de techniek, die er ook bij hoort om een hele goede spits te zijn, dat is eigenlijk wat hij het minste heeft.”

"Je zou zeggen: als je bij Ajax opgeleid wordt, dan wordt het een heel pakket. Dat mist hij een beetje, en dat is zonde.” Van Basten legt hierbij niet de schuld bij Brobbey, maar bij de opleiding van Ajax. “Die slaan zichzelf op de borst van: kijk ons eens een goede jeugd maken, maar bij Brobbey zijn ze de techniek vergeten. Technisch vind ik hem beperkt. In principe zou je met al het materiaal dat hij heeft een geweldige spits kunnen maken. Ik zeg ook niet dat hij niet kan voetballen, maar zijn techniek zou veel beter kunnen zijn en dan heb je een klasbak in je team.”

Van Basten vindt de kritiek die Brobbey de laatste weken te verduren kreeg dan ook niet buitenproportioneel, ondanks zijn leeftijd: “Hij is naar Leipzig gegaan, werd zwaar betaald en hij is een grote jongen. Dan moet hij ook als een grote jongen kritiek kunnen krijgen. Er mag echt wel wat gezegd worden.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.