Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten over aankoopbeleid Ajax: 'Ridicuul dat ze Antony halen'

Van Basten over aankoopbeleid Ajax: 'Ridicuul dat ze Antony halen'

15 feb 2020, 23:00

Marco van Basten heeft bij Fox Sports zijn vraagtekens gezet bij het aankoopbeleid van Ajax. Volgens de oud-spits is het ridicuul van Ajax om een jeugdspeler voor zo'n hoog bedrag (22 miljoen) te kopen, als je een goede jeugdopleiding hebt.

Van Basten is van mening dat je een balans moet zoeken en dus ouderen, ervaren spelers moet halen om je eigen jeugd beter te maken. De analist noemt daarbij Blind als voorbeeld. "Je moet goede spelers kopen op leeftijd, dat is veel meer noodzakelijk voor Ajax. De jeugd leiden ze zelf wel op", oreert Van Basten.

Van Basten vergist zich wel meermaals in de leeftijd van het supertalent. Hij roept meerdere keren dat Antony zeventien jaar is, maar wordt gecorrigeerd door Kees Kwakman dat hij bijna twintig is. Ook verschillen de meningen aan tafel. Hugo Borst vindt namelijk dat je als club zijnde zowel een goede jeugdopleiding moet hebben, als een goede scouting in Zuid-Amerikaanse landen.

VIDEO - René genoot van goals Van Basten: ‘Wat kon die gozer voetballen’

René genoot van goals Van Basten: ‘Wat kon die gozer voetballen’
1:20
René genoot van goals Van Basten: ‘Wat kon die gozer voetballen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.