Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten openhartig: 'Het zijn donkere jaren voor mij geweest'

Van Basten openhartig: 'Het zijn donkere jaren voor mij geweest'

18 aug 2023, 18:54

Marco van Basten moest noodgedwongen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen door een enkelblessure. Nu is Van Basten in De Cor Potcast openhartig over de donkere jaren na zijn carrière: “Ik stond op het hoogste punt van de hoogste berg en ik flikkerde eigenlijk naar het diepste punt. Dat doet wat met je en dat is zwaar.”

Acht jaar later ging hij aan de slag bij Jong Ajax, waarna hij vervolgens als bondscoach van het Nederlands elftal uitkwam, maar na het vertrek van Van Basten bij Oranje en zijn avonturen bij Ajax, sc Heerenveen en AZ hield hij het snel weer voor gezien. Hierover vertelt Van Basten in de podcast: "Als voetballer had ik een heerlijk leven en vond ik het prima, maar als trainer werd ik op een gegeven moment echt depressief.”

"Ik werd gewoon moe, echt moe"

Dit was voor Van Basten dan ook het signaal om na te denken over zijn toekomst: "Ik werd gewoon moe, echt moe. Het was goed voor mij om te stoppen. Toen ik clubs trainde, had ik inderdaad ook wel eens gedachten in de trant van: waarom ga ik niet lekker golfen? Maar je probeert het toch. Ik had toch ergens wel het idee dat ik iets zou kunnen beïnvloeden, maar dat bleek toch veel te weinig te zijn."

“In ieder geval veel te weinig om voor mezelf gelukkig van te worden", vervolgt hij zijn verhaal. “Je moet zoveel meer doen. Als speler ben je onderling heel direct en zeg je waar het op staat. Als trainer moet je dat toch wel op een andere manier doen. Dat is veel complexer.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.