Terug

Volg Vandaag Inside

Van Basten kritisch op Ajax-selectie: 'Ik vind het veel middelmaat'

Van Basten kritisch op Ajax-selectie: 'Ik vind het veel middelmaat'

12 dec 2021, 23:13

Ziggo Sport-analist Marco van Basten heeft zich in Rondo kritisch uitgelaten over de selectie van Ajax. De Amsterdammers verloren met zondag met 1-2 van AZ en raakten de koppositie kwijt aan PSV.

'Wat ik frappant vind bij Ajax: in principe hebben ze een geweldig samenspel. Dus de kwaliteit van de ploeg is hoog. Daardoor kunnen ze verrassen in de Europa Cup. Maar een kwaliteit van een ploeg is ook individuele klasse. En als je sec speler voor speler kijkt, vind ik dat ze een meer dan middelmatige selectie hebben,' aldus Van Basten.

'Dat vind ik niet zo sterk,' gaat de analist verder. 'Als je dat team van vier jaar geleden zag, toen had je Van de Beek, De Ligt, Ziyech... Dat waren grote sterren. En ik vind dat dit elftal een goed samenspelend geheel is, maar ik zie niet echt de grote sterren. Tadic vind ik goed, Antony heeft af en toe goede acties, maar lijdt heel veel balverlies, Haller vind ik niet meer dan een gewone spits. De enige die ik echt goed vind in talent is Timber.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.