Terug

Volg Vandaag Inside

Van Aert sprint naar tweede ritzege in Tour de France

Van Aert sprint naar tweede ritzege in Tour de France

9 juli 2022, 17:48

Wout van Aert heeft de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. De rit voerde van Frankrijk naar Zwitserland en eindigde met een klim naar het Olympisch Stadion van Lausanne. De Belg van Jumbo-Visma hield in de sprint de Australiër Michael Matthews en de Sloveen Tadej Pogacar achter zich. Van Aert, die de leider is in het puntenklassement, won eerder al de vierde etappe in Calais.

Pogacar van de ploeg UAE Team Emirates blijft de leider in het algemeen klassement.

Zondag volgt een etappe met onder meer twee cols van de eerste categorie, daarna is er een dag rust voor de Tourkaravaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.