Terug

Volg Vandaag Inside

Van Aert mist Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix door botbreuken na val

Van Aert mist Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix door botbreuken na val

27 mrt 2024, 19:06

De Belgische wielrenner Wout van Aert heeft door een zware val tijdens Dwars door Vlaanderen zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken. Dat meldt zijn ploeg Visma - Lease a Bike op X.

Het is nog onduidelijk hoelang Van Aert uit de roulatie is, maar hij start sowieso niet in De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race.

Van Aert was betrokken bij een grote valpartij op ongeveer 70 kilometer van de finish. Een geëmotioneerde Van Aert bleef lang op de grond zitten voordat hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Ook zijn landgenoot Jasper Stuyven behoorde tot de slachtoffers. De renner van Lidl-Trek moest ook opgeven, net als de Eritreër Biniam Girmay. De Deen Mads Pedersen, de winnaar van zondag van Gent-Wevelgem, viel eveneens, maar kon zijn weg vervolgen.

Stuyven zou volgens Belgische media ook zijn sleutelbeen gebroken. Girmay liep geen blessures op bij de crash, zo meldde zijn ploeg Intermarché-Wanty.

De Amerikaan Matteo Jorgenson, ploeggenoot van Van Aert, won Dwars door Vlaanderen. Voor Van Aert is het afzeggen voor de klassiekers extra pijnlijk. De Belg had zijn hele voorjaar afgestemd op met name 'de Ronde' en Parijs-Roubaix, koersen die hij nog niet heeft gewonnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.