Terug

Volg Vandaag Inside

Van Aanholt tekent tot medio 2024 bij Galatasaray

Van Aanholt tekent tot medio 2024 bij Galatasaray

28 juli 2021, 19:28

International Patrick van Aanholt heeft een contract voor drie jaar ondertekend bij de Turkse topclub Galatasaray. De 30-jarige linksback komt transfervrij over van Crystal Palace. Zijn overstap was eerder in de Turkse media al aangekondigd.

Van Aanholt maakte in 2007 de overstap van de jeugd van PSV naar Chelsea. De Londenaren verhuurden hem achtereenvolgens aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse.

Van 2014 tot 2017 stond Van Aanholt bij Sunderland onder contract en daarna bij Crystal Palace. In het 5-3-2-systeem van de inmiddels vertrokken bondscoach Frank de Boer had hij bij het EK als linkerverdediger een basisplaats.

Van Aanholt, die bij Galatasaray ploeggenoot wordt van landgenoot Ryan Babel, was blij en opgelucht dat zijn verwachte overgang was afgerond. "Mijn transfer was een zeer inspannend proces, maar het is ons gelukt. Ik weet dat Galatasaray een heel grote club is. Ik weet ook dat de fans van Galatasaray geweldig zijn. Ik kan niet wachten om mezelf hier te laten zien."

Galatasaray treedt woensdagavond in Instanbul nog zonder van Aanholt aan tegen PSV in de tweede voorronde van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.