Terug

Volg Vandaag Inside

Valverde houdt toekomst bij Barcelona open

Valverde houdt toekomst bij Barcelona open

5 jan 2019, 20:42

BARCELONA (ANP) - Trainer Ernesto Valverde van FC Barcelona houdt zijn toekomst open. Het contract van de Spanjaard loopt komende zomer af, maar bevat een optie op een derde jaar. ,,Aan het einde van het seizoen beslissen we of ik door ga of niet'', zei Valverde zaterdag, in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van 2019 tegen Getafe. ,,Dat zal afhangen van hoe dit seizoen verloopt.''

Valverde (54) kwam in 2017 naar Camp Nou als vervanger van Luis Enrique. De oud-speler van de club leidde Barcelona in zijn eerste jaar naar de 'dubbel' (landstitel en beker), maar in de Champions League liet de formatie rond sterspeler Lionel Messi zich in de kwartfinale verrassen door AS Roma. Na een zege van 4-1 in Camp Nou ging Barça in Rome met 3-0 onderuit, wat Valverde op veel kritiek kwam te staan.

Barcelona staat momenteel weer aan kop in La Liga. Succes in de Champions League is echter het voornaamste doel van de club. ,,We weten allemaal hoe het werkt. Als je geen prijzen pakt, krijg je kritiek en roepen mensen om je vertrek'', zei Valverde. ,,Als het goed blijft gaan, wil ik graag blijven. Maar dat beslis ik niet alleen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.