Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn ziet verandering onder Ajax-fans: 'De kinderhand is snel gevuld'

8 mrt 2024, 08:54

Valentijn Driessen ziet dat er een verandering heeft plaatsgevonden onder de supporters van Ajax. Het 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa in de eerste ontmoeting van de achtste finales van de Conference League zorgde voor veel tevredenheid onder fans. "Tot twee jaar geleden hoefde je daar niet mee aan te komen in de hoofdstad", stelt Valentijn onder meer in zijn nieuwe column.

"De kinderhand is snel gevuld in de Johan Cruijff ArenA", schrijft Valentijn. "De tevredenheid bij de Ajacieden over het gelijkspel tegen Aston Villa sprak boekdelen. Tot twee jaar geleden hoefde je daar niet mee aan te komen in de hoofdstad. Sowieso niet met deelname aan een derderangs Europees voetbaltoernooi als de Conference League. Zoals voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar het stelde."

De chef voetbal van De Telegraaf merkte veel opluchting in de Johan Cruijff ArenA. "Toch is het de huidige realiteit, die inmiddels tevens door het dit seizoen weinig verwende Amsterdamse publiek is omarmd", vervolgt Valentijn. "Getuige de enthousiaste reacties als een speler van Aston Villa een bal verspeelde en de ongekende blijdschap na het laatste fluitsignaal. Hoewel niet werd gewonnen."

Valentijn heeft er een hard hoofd in dat de Amsterdammers volgende week de return weten te beslissen op bezoek bij Aston Villa. "Sec bezien domineerde Aston Villa zonder te imponeren en zonder offensief gevaarlijk te worden. Slechts tweemaal was het vrouwen en kinderen eerst toen Brian Brobbey uitbrak en Kenneth Taylor een teruggetrokken voorzet vrij kon inschieten. Omdat het beide keren niet tot een doelpunt leidde, kregen de Engelsen precies waarvoor ze naar Nederland kwamen", aldus Valentijn.

Bekijk de samenvatting van Ajax – Aston Villa, een wedstrijd in de achtste finales van de Conference League, gespeeld op donderdag 7 maart 2024, terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.