Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn ziet twee gezichten bij Berghuis: 'Lijntje naar doorslaan is dun'

Valentijn ziet twee gezichten bij Berghuis: 'Lijntje naar doorslaan is dun'

19 feb 2021, 10:45

In zijn nieuwste column schrijft Valentijn Driessen over de twee gezichten die Steven Berghuis liet zien tijdens Heerenveen - Feyenoord.

Enerzijds was het Berghuis die zijn team bij de hand pakte bij een 1-0 achterstand en, onder andere met een doelpunt, belangrijk was voor de ommekeer naar de 1-3. Anderzijds pakte de aanvoerder twee keer een gele kaart waardoor zijn team met tien man door moest. 'De rode kaart van Feyenoords beste speler leidde bij een 3-1 voorsprong de totale ineenstorting in. Natuurlijk droeg Berghuis, aanvoerder nota bene, verantwoordelijkheid met twee onnodige gele kaarten. Tegelijkertijd had hij zijn ploeggenoten bij de hand genomen na de 1-0 achterstand en geholpen aan een 3-1 voorsprong', zo schrijft Valentijn in De Telegraaf.

'Berghuis is de voetballende Dr Jekyll and Mr Hyde, het schoolvoorbeeld van iemand met twee gezichten. Het ene moment apathisch, afwachtend, zonder strijd en slecht spelend om daarna met vuur, passie en goed voetbal de tegenstander op een hoop te spelen.' Valentijn denkt niet dat het Advocaat lukt om de scherpe randjes weg te nemen bij zijn aanvoerder. 'Advocaat is niet iemand die een arm om een schouder legt of iemand die Berghuis persoonlijk onder z’n hoed neemt. Voor psychologische praat is geen ruimte, bij Feyenoord moet je presteren. Een klik tussen hen is er nooit geweest. Sterker, de twee stonden vaker tegenover elkaar met als climax hun gesprek in januari toen Advocaat bijna de handdoek gooide.'

Valentijn denkt tot slot dat het de bewijsdrang is die nog weleens bij Berghuis in de weg kan zitten. 'Zoals in Heerenveen toen hij uit het niets Joey Veerman schopte. Berghuis weet dat hij door bondscoach Frank de Boer niet wordt beoordeeld op duels met PEC en Willem II, maar tegen Ajax, PSV en in Europa. Dan komt er zoveel fanatisme in Berghuis los dat het lijntje naar doorslaan dun is. Bijna alle kaarten kreeg hij in de topduels.'

Jan ging in een nieuwe 'Koffie Met' dieper in op de verloren wedstrijd van Feyenoord in Heerenveen

Koffie met Boskamp: ‘Hij loopt sneller achteruit, dan ik ooit...
13:06
Koffie met Boskamp: ‘Hij loopt sneller achteruit, dan ik ooit...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.