Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn ziet 'ontbrekende schakel' voor in Oranje: 'Tot dusver zag Koeman hem over het hoofd'

19 apr 2024, 10:27

Valentijn Driessen is ervan overtuigd dat Ian Maatsen 'de ontbrekende schakel in de vijfmansdefensie van Koeman kan worden in Duitsland'. Bondscoach Ronald Koeman mist namelijk Quilindschy Hartman tijdens het EK en zal dus een vervanger voor zijn plek moeten vinden.

De chef voetbal van De Telegraaf blikt in zijn nieuwe column terug op de kwartfinales van de Champions League, waarin er verschillende Nederlanders in actie kwamen. "Matthijs de Ligt is op het oog de enig overgebleven basisspeler van Nederland die met Bayern München kans maakt op het winnen van de Champions League. Bij de andere Duitse halve finalist Borussia Dortmund staat Donyell Malen onder contract, maar hij is een wisselspeler en geblesseerd", schrijft Valentijn.

Valentijn is vervolgens lovend over Borussia Dortmund-verdediger Ian Maatsen. "Ian Maatsen, die zo’n belangrijke goal maakte tegen Atletico Madrid, moet nog maar zien of hij voor een uitverkiezing voor Oranje in aanmerking komt. Tot dusver zag Koeman hem over het hoofd, maar door het wegvallen van Feyenoorder Quilindschy Hartman is de kans op een plaats in de EK-selectie aanzienlijk toegenomen voor Maatsen. De 22-jarige linksachter, eigendom van Chelsea, maakt een stormachtige ontwikkeling door en kan de ontbrekende schakel in de vijfmansdefensie van Koeman worden in Duitsland."

Koeman staat volgens Valentijn richting het EK voor een 'hels karwei'. "Koeman sprak deze week uit dat de Europese titel het doel is wat hij voor ogen heeft en dat zijn elftal dat moet uitstralen. Wie de as van Oranje analyseert, beseft dat dit een hels karwei wordt. De beste aanvaller (Depay) is niet fit, de beste middenvelder (De Jong) heeft niet de persoonlijkheid om het elftal te dragen, de beste verdediger en leider (Virgil van Dijk) acteert te wisselvallig en de beste keeper (Justin Bijlow) staat al elf weken langs de kant. De prestaties van de Nederlandse internationals in de kwartfinales in de drie Europese bekertoernooien hebben daar geen ander licht op laten schijnen", aldus Valentijn.

Valentijn Driessen liet zich eerder bij Vandaag Inside somber uit over de EK-kansen van het Nederlands Elftal. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.