Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn ziet het somber in voor Ihattaren: 'Een definitieve breuk lijkt aanstaande'

Valentijn ziet het somber in voor Ihattaren: 'Een definitieve breuk lijkt aanstaande'

8 aug 2022, 08:25

Volgens Valentijn Driessen ziet het er niet goed uit voor Mohamed Ihattaren. De kans is aanwezig dat de dreiging en intimidatie uit het criminele circuit zijn kansen bij Ajax lijken te verpesten.

"Ajax sorteert in alles voor op een scheiding op 31 december als de huurperiode – Ihattaren is eigendom van Juventus – afloopt", begint Valentijn in zijn column voor De Telegraaf. "Ondanks een optie tot koop voor twee miljoen euro en ondanks dat Ihattaren zich de afgelopen zeven maanden volledig heeft opgericht. Sterker, in de voorbereiding maakte hij een geweldige indruk. Niet alleen in de oefenpotjes, maar eveneens op training waar hij trainers en medespelers versteld liet staan van zijn talent."

Valentijn vindt het ook typerend dat Ihattaren zijn individuele trainingsprogramma niet op De Toekomst mag werken, maar ergens onder de rook in Hilversum. "Hamstra en Huntelaar namen afgelopen week niet een ogenblik de moeite om contact te zoeken met Ihattaren", vervolgt Valentijn. "Geen belletje, geen appje en geen bezoekje; het duo toonde geen enkele interesse over hoe het hun speler Ihattaren verging, hoe hij de week ervoer en hoe hij er mentaal en fysiek voor stond. Uit menselijk oogpunt onverteerbaar."

"Dat Ajax na Quincy Promes en Zakaria Labyad opnieuw wordt geconfronteerd met een speler die bij justitie in beeld is gekomen, is voor de club zo goed als zeker de aanleiding om te breken met Ihattaren", stelt Valentijn. "Het zou een treurig besluit zijn voor de speler, die zijn goede bedoelingen ruim heeft geëtaleerd afgelopen maanden en Ajax als voetballer veel heeft te bieden."

De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat dit zomaar het einde kan betekenen voor Ihattaren bij de Amsterdammers. "Tegelijk ligt het in de verwachting dat het niet lichten van de optie door Ajax Ihattaren definitief kan knakken. Met zijn kwetsbare mentale weerbaarheid zal een verplichte terugkeer van dit 20-jarige kind zomaar het definitieve einde van een veelbelovende carrière kunnen inluiden", aldus Valentijn.

Johan Derksen en René van der Gijp bespraken eerder nog de bewogen voorbereiding van Mohamed Ihattaren bij Ajax. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René en Johan over Mohamed Ihattaren: 'Het is elke keer iets!'
2:36
René en Johan over Mohamed Ihattaren: 'Het is elke keer iets!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.