Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn ziet Ajax 'volledig misplaatst gebaar' maken: 'Het was een ongekende mismatch'

Valentijn ziet Ajax 'volledig misplaatst gebaar' maken: 'Het was een ongekende mismatch'

12 jan 2024, 08:55

Valentijn Driessen is niet te spreken over de manier waarop Chief Sports Officer Maurits Hendriks vertrekt bij Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf vindt het een 'gotspe' dat Hendriks bij zijn aangekondigde vertrek bij de Amsterdammers een pluim op zijn hoed heeft gekregen van Michael van Praag.

Valentijn concludeert in zijn nieuwe column voor De Telegraaf dat Hendriks 'met een rampzalig beleid Ajax sportief en financieel naar de rand van de afgrond heeft geleid'. "Ook zaagde hij structureel aan de stoelpoten van Ajax’ boegbeeld Edwin van der Sar alvorens de algemeen directeur vertrok", zegt Valentijn. "En zelfs daarna, en na diens hersenbloeding plantte Hendriks, opgevoerd als anonieme bron in het boekje Ajax in crisis, zijn ex-collega Van der Sar nog maar eens een messenset in z’n rug."

"In het kader van iemand vrijgeleide gunnen door de voordeur. In ’goed overleg’ wordt er dan bij vermeld", vervolgt Valentijn. "Een volledig misplaatst gebaar en veelzeggend over het verkeerd afgestelde morele kompas bij Ajax. In het geval van de meest gehate en falende Ajax-werknemer was het op zijn plaats als Van Praag hem met pek en veren en een flinke schop onder zijn achterste door de achterdeur naar buiten had gewerkt. Dat had Hendriks als man achter de olympische losersvlucht in 2016 in Rio de Janeiro verdiend."

Valentijn heeft geen goed woord over voor het persbericht: "Nee, Ajax liet Hendriks zichzelf en passant nog even vrijpleiten in het persbericht waarin hij suggereerde dat de organisatie hem niet in staat stelde om te brengen wat hij professioneel van zichzelf verlangt als bestuurder. Je moet maar durven, terwijl hij nagenoeg vrij spel had in de Johan Cruijff ArenA. Hij drukte de komst van Sven Mislintat door en gaf hem alle gelegenheid tot een reeks miskopen ter waarde van ruim 100 miljoen euro."

"Hendriks heeft nooit zijn plaats geweten en gevonden in de Ajax-organisatie", gaat Valentijn verder. "Het was een ongekende mismatch tussen Ajax en Hendriks, tussen de hockeyer en de voetballerij. Met zijn narcistische persoonlijkheid en solistisch, empathieloze optreden zonder voetbalkennis joeg hij bijna iedere werknemer en vooral de voetbalmensen bij Ajax tegen zich in het harnas", aldus Valentijn over het vertrek van Hendriks bij Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.