Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn zag Oranje-international uitblinken tijdens PSV - Dortmund: 'Zekerheidje voor Koeman'

21 feb 2024, 09:19

Valentijn Driessen is van mening dat Donyell Malen dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund (1-1) een goede indruk heeft achtergelaten bij bondscoach Ronald Koeman. De 25-jarige aanvaller zette Die Borussen op een 0-1 voorsprong in het Phillips Stadion.

Tot de 1-1 van Luuk De Jong vond Valentijn 'het veel meer de wedstrijd van Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen'. "Ongetwijfeld tot genoegen van bondscoach Ronald Koeman", schrijft Valentijn in zijn nieuwe column voor De Telegraaf. "Bij ieder Duits gevaar was Malen betrokken. Waar hij bij het Nederlands elftal altijd de fletse versie van zichzelf laat zien, blijkt hij in Duitse dienst een van de grote meneren."

"In de vorm van de eerste helft zal Malen een zekerheidje zijn voor Koeman voor het EK in Duitsland", vervolgt Valentijn, die niet onder indruk was van linksback Ian Maatsen. "Maatsen, de andere Nederlander in Duitse dienst, zat een aantal keer bij de selectie van Oranje maar wacht nog op zijn debuut. Tegen PSV liet de door Chelsea opgeleide linksachter een hele matige indruk achter. Of hij verspeelde de bal of maakte de verkeerde keuzes. Zijn trainer nam hem nog even apart zonder enig resultaat."

Voor de Oranje-internationals Jerdy Schouten en Joey Veerman was het ook een goede kans om zich te laten zien op het hoogste niveau, al zag Valentijn dat het beste van de twee niet naar boven kwam. "Als koppel maakten Veerman en Schouten veel indruk in de eerste seizoenshelft en haalde Koeman ze bij Oranje. Evenmin als Malen wisten zij tot dusver onder het commando van Koeman nog niet te imponeren. Tegen Borussia Dortmund kwam evenmin het beste bij de twee naar boven. Of dat met de samenstelling van het middenveld door PSV-trainer Peter Bosz had te maken? Tot op zekere hoogte zeker", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Valentijn Driessen blikte in Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, al vooruit op de ontmoetingen tussen PSV en Borussia Dortmund in de Champions League. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.