Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn zag Oranje indruk maken: 'Hij was de grote veldheer langs wie iedere aanval liep'

Valentijn zag Oranje indruk maken: 'Hij was de grote veldheer langs wie iedere aanval liep'

23 sep 2022, 08:34

Valentijn Driessen is na de overwinning van het Nederlands elftal op Polen (0-2) vooral te spreken over het spel van Remko Pasveer, Cody Gakpo en Frenkie de Jong. Valentijn 'duimt' wel voor de fysieke fitheid van De Jong en Memphis.

"De debuterende Remko Pasveer kan zijn koffer pakken voor het WK, want hij maakte een prima indruk", schrijft Valentijn in zijn column. "Weliswaar kreeg hij niet veel te doen, maar aan de bal zorgde hij voor een prima opbouw. Cody Gakpo trok zijn stijgende vorm bij PSV goed door naar het Nederlands elftal. Op een voor hem vreemde positie achter de spitsen." De PSV-aanvaller scoorde na een mooie tiki taka-aanval de openingstreffer voor Oranje.

Valentijn vindt dat Oranje op het WK niet zonder De Jong, Memphis en aanvoerder Virgil van Dijk kan. "Depay speelde niet zijn gelukkigste interland, maar zoals De Jong zich presenteerde…", vervolgt Valentijn. "Hij was de grote veldheer langs wie iedere aanval liep. Zonder hem in de tweede helft werd het spel van Nederland beduidend stroperiger."

De chef voetbal van De Telegraaf maakt zich wel zorgen om de fysieke gesteldheid van De Jong en Memphis. De Jong ging uit voorzorg naar de kant en Memphis viel uit met hamstringklachten. "Samen met aanvoerder Virgil van Dijk zijn zij van doorslaggevend belang voor de sportieve ambities. Tot en met de finale moeten zeven wedstrijden in 29 dagen worden afgewerkt. Op dit moment lijkt dat te veel van het goede voor zowel De Jong als Depay. Het is daarom te hopen dat ze snel meer speelminuten krijgen", aldus Valentijn.

René was eerder deze week kritisch op de werkwijze van bondscoach Louis van Gaal. Bekijk de kritiek van René terug in de onderstaande video.

René laakt werkwijze Van Gaal: ‘Je moet hem gewoon bellen’
4:16
René laakt werkwijze Van Gaal: ‘Je moet hem gewoon bellen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.