Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn zag Bosz 'fout signaal' afgeven naar zijn spelers: 'Is er dan toch iets aan de hand?'

26 jan 2024, 10:57

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de houding van Peter Bosz na de nederlaag tegen Feyenoord in de achtste finale van de KNVB-beker. PSV verloor met 1-0 in De Kuip, maar was na afloop vooral woest op de arbitrage, omdat ze van mening waren dat ze in de tweede helft recht hadden op een strafschop na een vermeende overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang.

Trainer Bosz ging na afloop van de wedstrijd woest de confrontatie aan met journalisten over de discussie rondom het penaltymoment met Wieffer en Lang. "De normaliter rustig analyserende en welbespraakte Bosz kon zijn emoties ineens niet de baas", schrijft Valentijn in zijn nieuwe column voor De Telegraaf.

"Wat zegt de reactie van Bosz over Bosz zelf?", vervolgt Valentijn. "Dat hij in dezelfde emotie zat als zijn spelers na afloop. Van een toptrainer als Bosz, die zo’n beetje alles in z’n carrière heeft meegemaakt, verwacht je in het mooiste seizoen van zijn loopbaan als coach meer afstandelijkheid, onverstoorbaarheid, iemand die boven de partijen gaat staan en afkomt met een goede voetbaltechnische analyse. En zijdelings de arbitrale dwaling benoemt. Zeker omdat hij ook weet dat gedane zaken geen keer meer nemen."

Valentijn is van mening dat de reactie van Bosz een negatief signaal is richting zijn spelers. "Met zijn over-de-top reactie geeft Bosz een fout signaal af naar zijn spelers, want communiceren met de media is communiceren met je spelers. Die zien hun trainer na afloop ongewoon fel uit zijn slof schieten. Is er dan toch iets aan de hand? Zorgt het eerste gelijkspel van de competitie en de daaropvolgende onttroning als bekerhouder voor de eerste barstjes in een tot dusver vlekkeloos seizoen?", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Bekijk de reactie van Bosz op de persconferentie na de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.