Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn weet waarom Brobbey niet speelde bij Ajax: 'Dat stoorde Schreuder'

Valentijn weet waarom Brobbey niet speelde bij Ajax: 'Dat stoorde Schreuder'

25 okt 2022, 10:19

Mohammed Kudus kreeg de afgelopen weken regelmatig de voorkeur in de spits bij Ajax, ten koste van Brian Brobbey. In Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, vertelt Valentijn Driessen waarom Brobbey genoegen moest nemen met een plek op de reservebank.

"Brobbey is een topspits," begint Valentijn. "Alleen Brobbey dacht dat hij er al was. Hij kwam terug bij Ajax en vond: Ik ben Brobbey, ik speel. En dat stoorde Schreuder een beetje. Ook omdat hij er op de trainingen met de pet naar gooide. Dat weet ik wel zeker," aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

"Dat is de reden dat Kudus een tijdje de voorkeur kreeg," vervolgt Valentijn. "Normaal gesproken zou je natuurlijk altijd zeggen: Brobbey speelt. Maar op het moment dat je niet traint en niet levert... Want hij leverde ook niet in het veld. Als je levert, en je traint niet: prima. Want Romario trainde ook nooit, maar leverde wel. Als je dat niet doet, dan ben je aan de beurt. En dat begrijp ik heel goed. En dan probeert zo'n trainer je natuurlijk wel op die manier op scherp te zetten."

In de afgelopen twee Eredivisie-duels mocht Brobbey wel weer in de basis beginnen en was hij goed voor vier doelpunten. Valentijn verwacht dan ook dat de sterke spits aanstaande woensdag tegen Liverpool weer aan de aftrap verschijnt: "Ja, tuurlijk. Anders vliegt Schreuder er wel uit, natuurlijk. En dan verdien je het ook om eruit te vliegen. Maar wat Brobbey natuurlijk zelf heel terecht opmerkte: Als je scoort, dan moet je een spits laten staan. Je gaat een scorende spits er niet uithalen, dan ben je als trainer echt niet goed bij je hoofd."

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Valentijn hieronder!

Koffie met Valentijn: 'Dán vliegt Alfred Schreuder er wel uit'
21:53
Koffie met Valentijn: 'Dán vliegt Alfred Schreuder er wel uit'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.