Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn weet echte reden achter plotseling vertrek Gerbrands bij PSV

Valentijn weet echte reden achter plotseling vertrek Gerbrands bij PSV

24 mrt 2023, 16:43

Valentijn Driessen heeft vrijdagmiddag in de Kick-Off-voetbalpodcast de echte reden onthuld achter het plotselinge vertrek van Toon Gerbrands bij PSV. Volgens de chef Voetbal van de Telegraaf is het instemmen van Gerbrands met de NL League namens PSV daar de oorzaak van.

„Gerbrands was voor de invoering van de NL League”, vertelt Driessen. „Dat kreeg Robert van der Wallen, de huidige voorzitter van de raad van commissarissen van PSV, te horen, waarna hij werd bijgepraat door onder meer Toon van Bodegom namens Feyenoord en Leen Meijaard van Ajax. Dat duo vertelde Van der Wallen dat de invoering van de NL League een heel slecht besluit voor PSV zou zijn. Van der Wallen voelde zich daardoor verkeerd voorgelicht en vervolgens heeft hij de stekker er voor Gerbrands uitgetrokken bij PSV.”

De NL League zou de vervanger van de huidige competitie moeten worden en is bedoeld om minder afhankelijk te worden van de KNVB. Van de 34 betaald voetbalclubs in Nederland zijn er 30 tegen de invoering van de NL League. Ajax, Feyenoord, de Graafschap en MVV Maastricht zijn de vier clubs die tegen zijn.

In februari 2022 werd duidelijk dat Gerbrands in zijn functie van algemeen directeur van PSV plaats zou gaan maken voor Marcel Brands. Gerbrands had in Eindhoven nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.