Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn trekt conclusie: 'Robben kan beter stoppen'

Valentijn trekt conclusie: 'Robben kan beter stoppen'

14 sep 2020, 11:40

Arjen Robben viel zondag in de eerste helft geblesseerd uit tijdens het Eredivisie-duel tussen FC Groningen en PSV. Volgens Valentijn kan de 96-voudig international beter stoppen met voetballen.

Toen Robben na een half uur spelen geblesseerd raakte, gooide hij boos zijn shirt weg en liep vervolgens teleurgesteld de catacomben in. Nog tijdens de wedstrijd stapte de Groningen-aanvoerder in de auto op weg naar huis.

Valentijn analyseert de situatie maandagochtend in De Telegraaf. 'Het trieste van het verhaal is dat Robben ervan overtuigd was dat zijn lichaam een rentree aan kon. Niet dus, en dat heeft ongetwijfeld gevolgen voor het vervolg van zijn carrière in Groningen.' Volgens Valentijn kan 'de Man van Glas' zijn lichaam niet langer vertrouwen in het topvoetbal. 'Kan je het met die treurige wetenschap voor de zoveelste keer opbrengen om het zo door jou gehate revalidatieproces in te gaan? Je zou zeggen dat het lijntje ook wat dat betreft eens breekt bij de man van glas. Zeker met de kennis dat de herfst voor de deur staat, de velden minder worden, de ruimte voor oefenminuten afnemen en medespelers en tegenstanders fysiek snel aan inhoud winnen door wekelijkse wedstrijdminuten.'

'Robben doet er daarom wijs aan om na het halfuurtje FC Groningen-PSV te beslissen dat het definitief over is en hij vanaf nu profvoetballer af is', concludeert de vaste tafelgast van Veronica Inside in zijn column. 'Hoe jammer ook. Iedereen zal die beslissing snappen en het zal niets afdoen aan de statuur, die de voetballer Robben heeft opgebouwd in zijn spelerscarrière.'

Volgens Valentijn moet Robben dat besluit niet alleen vanwege zijn fysieke ongemak nemen, maar ook vanwege het chronische gebrek aan kwaliteiten bij zijn medespelers. 'PSV is misschien niet de ideale graadmeter desondanks zal Robben in deze Groningse ploeg, die meer moet verdedigen dan aanvallen, zelden zijn kwaliteiten kunnen laten zien en schitteren.'

*Arjen Robben wist de Champions League-finale van 2013 in de 89e minuut te beslissen. Bekijk hieronder de beelden! *

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.