Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn adviseert KNVB: 'Schrap het gehele Eredivisie programma'

Valentijn adviseert KNVB: 'Schrap het gehele Eredivisie programma'

11 mrt 2020, 12:35

Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, die gespeeld worden in Noord-Brabant, geschrapt. Chef sport van De Telegraaf Valentijn Driessen vindt dat een goed besluit. Hij vindt zelfs dat de KNVB het gehele programma moet schrappen, vertelt hij in De Telegraaf

'De KNVB staat voor een eerlijk verloop van de competitie, dat betekent dat iedereen evenveel wedstrijden gespeeld moet hebben. In deze fase, waarin het kampioenschap wordt beslist, moet dat gewoon. Dus tot nader order niet spelen in de Eredivisie', legt de tafelgast van Veronica Inside uit.

Volgens Valentijn konden de wedstrijden van Ajax en AZ ook makkelijk verplaatst worden. Beide ploegen zijn uitgeschakeld in Europa en dus is er genoeg ruimte in het schema: 'Ajax en AZ zijn uitgeschakeld in Europa, dus zijn er een heleboel midweekse data vrijgekomen. Dus kun je ook gewoon midweeks spelen. Stel dat je straks in heel Nederland niet kan voetballen, moet je dan maar zeggen: ‘Dit is de eindstand?’ Dat werkt ook niet.'

'Ik vind dat er een besluit moet worden genomen bij het spoedoverleg van de KNVB en ik hoop dat de clubs er hetzelfde over denken. En ook geen wedstrijden zonder publiek, daar ben ik helemaal niet voor', besluit Valentijn.

Johan gaf gisteren, in de voorbeschouwing op de Champions League, ook al aan dat het spelen zonder publiek volgens hem geen goed idee is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.